Pozvání na Misijní den 2018 v Chocni

Srdečně Vás zveme na Misijní den 2018 v Chocni, který pořádá Římskokatolická farnost Choceň ve spolupráci s Papežskými misijními díly v sobotu 22. 9. 2018. Toto setkání nabídne bohatý program pro malé i velké, stmeluje společenství a pomáhá šířit radost Božího království i do misijních zemí. 

Seznámíte se s činností Papežských misijních děl a poznáte místa, kde s námi podporujete projekty Papežského misijního díla dětí. Při slavnostním obřadu přijetí nových členů do PMDD si děti znovu obnoví své závazky a ve společenství s ostatními poděkují za dary, které od Boha dostáváme. Vedoucí Misijních klubek dostanou odpovědi na své otázky od těch nejpovolanějších a odvezou si ze setkání nejnovější misijní materiály pro děti. 

Misijní den je v pořadí již osmý a začne v 10.00 hodin ve farním kostele sv. Františka Serafínského a vyvrcholí slavnou mší svatou v 15.00, při které bude obřad přijetí dětí do Papežského misijního díla dětí.

V programu celého dne se můžete těšit na:

– promítání z TANZANIE s vyprávěním národního ředitele PMD Leoše Halbrštáta a kameramana Martina J. Rýznara
– POSELSTVÍ PAPEŽE FRANTIŠKA k Mimořádnému měsíci říjnu 2019
– skupinu historického šermu BALESTRA
– KONCERT skupiny PLUSMINUS z Letohradu
misijní výtvarné dílny
fotbalový turnaj o misijní putovní pohár
– hry pro děti ve všech kontinentech
– tanečky Misijního klubka
– společné sdílení, odpočívání a oběd
– na Vaše otázky bude odpovídat národní ředitel PMD v ČR 
 
Během celého dne bude připraven velký Misijní jarmark, na který můžete přivést své výrobky a podpořit projekty PMD a inspirovat druhé.
Nebudou chybět nové Misijní kalendáře 2019 a velké nástěnné kalendáře Mexiko 2019!
 
Kdo rád kuchtí, může přivést cokoliv ke kávě či čaji, sladkého či slaného. Polévka bude k obědu připravena i buřtíky na opékání… 

Kdo se bude chtít zúčastnit slavnostního obřadu přijetí do PMDD, napište nám, prosím, jmenný seznam dětí a vedoucích Misijních klubek nejpozději do 16. 9. 2018 na email diecézní ředitelky PMD:   Děkujeme!

Těšíme se na Vás! 🙂